Over de Vijfster

De Vijfster dat zijn wij!

Een school voor echte sterren

Een plezierige en stimulerende leeromgeving waar leerlingen zich gewaardeerd voelen en met plezier naar school komen.

We geloven dat zelfstandigheid de basis legt voor levenslang leren. Daarom stimuleren we onze leerlingen om zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Zo krijgen ze de tools om succesvol te zijn in hun verdere educatieve en persoonlijke ontwikkeling.

Veilig en vertrouwd voor iedereen

We zijn een afspiegeling van de diversiteit in de wijk en daarmee een kleurrijke buurtschool. Samen leren, samen werken en samen spelen staan bij ons centraal. We hebben een kleinschalige karakter en vinden persoonlijke aandacht belangrijk.

We zijn eerlijk en open met elkaar en streven altijd naar een positieve sfeer. Zo creëren we een schoolomgeving waarin elk kind, ouder en teamlid zich veilig en vertrouwd voelt.

Daltononderwijs

Ieder kind is anders: Er zijn grote verschillen in aanleg, tempo, concentratie en doorzettingsvermogen. We leren kinderen daarom zelfstandig beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.

Hierdoor nemen ze hun eigen verantwoordelijkheid en gaan ze zelf op zoek naar oplossingen. Door samen met leerkrachten en klasgenootjes aan leertaken te werken, leren we met en van elkaar.

Zelfstandigheid

Kinderen plannen zelfstandig hun schooltaken.

Vrijheid & verantwoordelijkheid

We leren kinderen verantwoordelijkheid te dragen voor eigen keuzes.

Reflectie & Evaluatie

Kinderen leren nadenken over hun eigen gedrag en werk.

Samenwerken

We leren met elkaar en van elkaar.

Effectiviteit

Door een effectieve inzet van tijd, menskracht en middelen halen we het maximale uit elk kind.

Katholieke school

De Vijfster is een katholieke school met ruimte voor diversiteit. We vieren met alle kinderen de katholieke feesten en besteden aandacht aan de bijbelverhalen.

Naast het katholieke geloof, besteden we ook veel aandacht aan het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom en de islam. We zien diversiteit, ook in achtergrond of afkomst, als een kracht om kinderen van elkaar te laten leren.

Vijfsterdag

Vijfsterdag is misschien wel de leukste schooldag van het jaar. We vieren dan namelijk de ‘verjaardag’ van de school. Op deze feestdag mogen alle kinderen verkleed naar school komen.

Ook ouders zijn van harte welkom om het feest met ons mee te vieren!

Vreedzame school

De Vijfster werkt volgens de methodieken van de Vreedzame School. Dit is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.

Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen.

Ellen Aarts
Directeur
Masten Sen, Master of Education en Master of Science
Chantal Geers
Adjunct directeur
Jacobien Vrijenhoek
Conciërge
Sanne Springvloed
Leerkracht groep 5
Jessica de Jong
Intern begeleider
Masters of Arts
Yvo van der Tol
Leerkracht groep 6
Schoolopleider, leerkracht sterrengroep en ict-coördinator

Kennismaken

Kom sfeer proeven op onze gezellige school.

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.