Nieuws

Oranje Daltondag op de Vijfster 2023

Op Nationale Daltondag, dit jaar op woensdag 15 maart, zet RVKO-school de ijfster de daltonwerkwijze extra in het zonnetje. Directeur Ellen Aarts: ‘In de ochtend hadden we een wisseling, waarbij de leerkrachten een half uur in een andere klas in gesprek gingen over het daltononderwijs op Bij de kleuters is voorgelezen uit het boekje ‘Dalton, dat doe je niet, dat ben je’. In de bovenbouw is een woordweb gemaakt, rondom het woord ‘Dalton’. Zo breng je alle kennis die in een klas aanwezig is, mooi zichtbaar samen. In de antwoorden van de kinderen zie je veel van onze kernwaarden terug, zoals zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, zelfreflectie, effectiviteit en borgen.

’’s Middags stonden de deuren open voor ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. Ze werkten samen aan de opdrachten op de taakkaart. Ook konden de kinderen hun familie rondleiden door de school, om te laten zien wat ze allemaal leren en doen. Het programma voor deze dag was samengesteld door de daltonwerkgroep, bestaande uit verschillende leerkrachten.

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.