Nieuws

De Vijfster groeit lekker!

CAPELLE AAN DEN IJSSEL • Het was woensdag een feestelijke dag voor het team en de leerlingen van de Vijfster, katholieke basisschool voor daltononderwijs aan de Educatusstraat 10 te Capelle aan den IJssel/Fascinatio. Het was niet alleen buitenspeeldag en meesterlijke juffendag, maar ook de dag dat de 250ste leerling verwelkomd werd. Tijd voor een feestje.

Team en leerlingen verzamelden zich op het mooi versierde, zonnige schoolplein. Uit de luidsprekers klonken vrolijke liedjes. Rond 8.30 uur startte het team deze dag met een dansje. Ellen Aarts, directeur van de school, hield een speech op het schoolplein en vroeg de nieuwe leerling, Josephine Langen, naar voren te komen. Zij is de 250ste leerling en kreeg daarom een cadeautje aangeboden. Samen met haar ouders genoot ze van dit feestelijke moment. Daarna kon het feest voor de leerlingen beginnen.

Groei
“De Vijfster is lekker aan het groeien”, vertelt Aarts. “Dit is een speciale dag met de feestelijke ontvangst van onze 250ste leerling. “Zij komt in groep 1c van juf Samantha te zitten. Omdat het ook buitenspeeldag is, hebben we ook springkussens op het plein kunnen organiseren. Bovendien hebben de kinderen een feestdag met hun leerkracht, want het is vandaag ook meesterlijke juffendag, de dag dat alle leerkrachten en het ondersteunend personeel hun verjaardag vieren. De leerkrachten hebben allemaal een gewone selfie en een gekke bekkenselfie moeten aanleveren. Daarmee gaan ze in de groepen memory spelen. Ze krijgen ook iets lekkers. Juf Patty is echt jarig, dus dat is ook wel grappig. Aan het eind van de dag hebben we ook nog een waterballonnengevecht. Dan kunnen de kinderen lekker met water spelen. Dat past met dit weer perfect in het programma.”

De school groeit flink en gelooft in het dalton-concept. Aarts: “Dat maakt ons wat anders dan andere scholen. Bij dalton staat het kind centraal. Door alle kernwaarden, zoals zelfstandigheid, effectiviteit, zelfreflectie, samenwerken en verantwoordelijkheid, werken we breder dan alleen aan taal, rekenen en spelling. Ook op die gebieden monitoren wij de kinderen in hun ontwikkeling. Dat maakt onze school anders dan andere scholen. We bestaan al zo’n achttien jaar in deze wijk en hebben wel een dip gehad. De afgelopen jaren zijn we weer heel erg aan het groeien. Daar willen we bij stilstaan en dat willen we vieren.”

Annemarie van der Ploeg

https://capelle.ijsselenlekstreek.nl/nieuws/nieuws/351730/250ste-leerling-de-vijfster-is-lekker-aan-het-groeien

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.